offerte aanvragen
empty
home   /   oplossingen
Volgende
Klaree-asbestverwijderen.jpg

 

Asbest verwijderen?

De overheid stimuleert het asbest verwijderen voor particulieren, bedrijven, non-profit organisaties en overheden. Per 1 januari 2016 is daarom een nieuwe subsidieregeling in het leven geroepen, die ervoor moet zorgen dat alle daken in Nederland voor 2024 asbestvrij zijn.

Asbest verwijderen?


De overheid stimuleert het asbest verwijderen voor particulieren, bedrijven, non-profit organisaties en overheden. Per 1 januari 2016 is daarom een nieuwe subsidieregeling in het leven geroepen, die ervoor moet zorgen dat alle daken in Nederland voor 2024 asbestvrij zijn.
 

Wanneer moet ik asbest laten verwijderen?

Asbest moet worden verwijderd wanneer u het risico loopt om de asbestvezels in te ademen. Asbest vormt pas een gevaar wanneer de asbestvezels los zitten of vrij kunnen komen. Als dit het geval is, moet het asbest direct en op een veilige manier worden verwijderd. U kunt het beste het asbest afschermen totdat u het asbest laat verwijderen.

Asbest in uw woning of bedrijfspand? Dit kan ernstige gevolgen hebben voor uw gezondheid! Laat een complete inventarisatie uitvoeren en ontvang een vrijblijvend advies over de gevaren van asbest in uw pand. U kunt ook direct een gratis offerte aanvragen voor het verwijderen van asbest.

0321 - 315605 info@klaree.nl

 

Prijzen asbest verwijderen

De kosten voor het verwijderen van asbest zijn afhankelijk van hoe groot de ruimte is waar het asbest zich bevindt. Ook de eventuele hoeveelheid golfplaten waar asbest in verwerkt zit kan de prijs beïnvloeden. Daarnaast speelt de bereikbaarheid van het oppervlak ook een rol: grotere oppervlakken die goed bereikbaar zijn, zijn per vierkante meter goedkoper dan kleine oppervlakken of slecht bereikbare daken.
Voor het verwerken van het afval dat is ontstaan bij het verwijderen van asbest worden bij Klaree geen extra kosten in rekening gebracht. Wilt u meer informatie of wilt u direct een offerte opvragen? Neem direct contact met ons op of klik hieronder.
 
 

Asbest sanering door Klaree

Klaree verzorgt voor u:
  • De asbestinventarisatie en –rapportage;
  • De asbestverwijdering (dit kan alleen als het totaal oppervlak van het asbesthoudend materiaal groter is dan 35m2);
  • De volledige subsidieaanvraag;
  • Melding maken in het landelijk meldsysteem.
Zodra het asbest is verwijderd wordt door Klaree:
  • Het nieuwe of gerenoveerde dak geleverd;
  • Het nieuwe of gerenoveerde dak gemonteerd;
  • Het nieuwe of gerenoveerde dak eventueel geleverd met zonnepanelen. Wanneer zonnepalen worden geleverd is dit inclusief ontwerp, plaatsbepaling, berekening en aansluiting). Vervolgens kunnen er weer golfplaten, sandwichpanelen of enkel staal op worden gemonteerd. 
Nieuw dak na het verwijderen van de asbest
 

Klaree biedt totaalpakket asbest sanering

Montagebedrijf Klaree biedt een totaalpakket aan voor het renoveren van een (asbest)dak. Wij kunnen u daarbij tijdens het gehele proces van dienst zijn. We regelen de asbestinventarisatie, rapportage en de verwijdering van het asbest. U ontvangt van ons een overzichtelijke rapportage en samenvatting waarin geregistreerd staat waar het asbest zich bevindt en op welke plekken we het asbest gaan verwijderen. U kunt rekenen op een onafhankelijk advies.
 

Subsidieaanvraag asbest verwijderen

Klaree kan zowel de subsidieaanvraag als de meldingen die nodig zijn in het landelijk meldsysteem verzorgen. Een nieuw dak wordt geleverd en gemonteerd, eventueel in combinatie met zonnepanelen. Mocht u kiezen voor zonnepanelen op uw dak, dan kan Klaree voor u het ontwerp, de berekeningen, de plaatsbepaling en het aansluiten regelen. U kunt natuurlijk ook kiezen voor golfplaten, sandwichpanelen of een enkel staal dak.

Neem direct contact met ons op

 

Hoe herkent u asbest?

Er bestaan twee soorten asbest: hechtgebonden asbest en niet-hechtgebonden asbest.
 

Hechtgebonden asbest

Hechtgebonden asbest zit stevig vast aan andere stoffen. Zolang dit in goede staat verkeert en niet wordt bewerkt, zijn er geen risico’s dat de asbestvezels vrij komen. Hechtgebonden asbsest komt vaak voor in combinatie met rubber, kunststof of cement. Asbest wordt in deze vorm gebruikt om vloeren en wanden te hechten.
 

Niet-hechtgebonden asbest:

Niet-hechtgebonden asbest vinden we vooral terug in asbestpapier. Dit werd vroeger gebruikt in dakbedekking en als onderlaag voor een vloer. Ook werd het gespoten op muren, leidingen en plafonds.

0321 - 315605 info@klaree.nl

 

Functie asbest

Asbest werd in de jaren tachtig regelmatig gebruikt als bouwmateriaal, omdat het sterk, brandwerend, isolerend, slijtvast en goedkoop was.
 

Waar komt asbest voor?

Hechtgebonden asbest vindt u in en rond het huis terug, op plaatsen die goed geïsoleerd moeten zijn. Te denken valt aan schoorstenen, daken, riolering, waterleiding, cv-ketels en gas- en elektriciteitsinstallaties. Ook op plekken waar er slijtage plaatsvindt - zoals gevels, garages en schuren - zit vaak hechtgebonden asbest.
Niet-hechtgebonden asbest wordt vaak als brandwerend plaatmateriaal gebruikt bij ventilatiekanalen, cv-ketels en rond schoorstenen. Niet-hechtgebonden asbest is ook te vinden in huishoudelijke apparaten die warmte uitstralen of worden blootgesteld aan hitte.
 

Waarom asbest verwijderen?

Om gezondheidsproblemen in de toekomst te voorkomen mag er vanaf 2024 geen asbest meer aanwezig zijn in de daken van particulieren, bedrijven en –overheidsinstellingen. Er was al een verbod op het werken met asbest sinds 1993, maar nu moet de asbest helemaal worden verwijderd.

Producten waar asbest in verwerkt zit vormen geen gevaar voor de gezondheid, zolang deze producten intact zijn. Wanneer de producten beschadigd zijn, kunnen er asbestvezels vrijkomen die gevaarlijk zijn voor de mens. De asbestvezels hechten zich aan de longwand, en na vele jaren kunt u hier ernstig ziek door worden.

Schakel voor het verwijderen van asbest daarom altijd een gespecialiseerd bedrijf in en doe dit nooit zelf. Wij helpen u graag met de inventarisatie of verwijdering van asbest.


Asbest laten verwijderen door een gespecialiseerd bedrijf

Asbest laten zitten kan gevaarlijk zijn voor uw gezondheid, maar asbest op de verkeerde manier verwijderen is nog vele malen gevaarlijker. Schakel daarom altijd een gespecialiseerd bedrijf in wanneer u asbest constateert bij uw woning of bedrijfspand. De adviseurs van Klaree staan u graag te woord voor een vrijblijvend advies. Bel naar 0321 315 605 of stuur een mail naar info@klaree.nl.

Neem direct contact met ons opMontagebedrijf KLAREE


AL 24 JAAR GESPECIALISEERD IN DAK- EN GEVELBEPLATING Levering en montage voor renovatie en nieuwbouw in zowel utiliteitsbouw als de agrarische sector.

Wij zoeken montageteams! (zzp)


Samen werken?